13 Kas 2010

babama

 



Ayşe ARMAN
ÖLÜM, tuhaf bir şey.

Zaman, zarından içeri giremiyor.

Zaman, içine işleyemiyor.Ama senin içine ediyor!Ne kadar zaman geçerse geçsin, acın azalmıyor.Aklından söküp atamıyorsun.O yara, açık vaziyette orada öylece duruyor.Üzerinde incecik bir zar.Biraz alkol alınca, o zar kalkıveriyor.Dün öyle oldu.Şarap içtim, babamı özledim. Ve çocukça bir şey yaptım. Çok iyi bir haber almıştım, paylaşmak için babamı cebinden aradım: 0532 215 08 46. Tabii ki biliyorum babamın öldüğünü ama... aradım. Yine de bir umut, bir heyecan bekledim. Sesini duymayı o kadar özlemiştim ki kendi kendime, “Değmez mi denemeye?” dedim.Hayat dediğin öyle bilinmezler ve gizemlerle dolu ki...Belli mi olur.“Şu an aradığınız numaraya ulaşılmıyor” diye bir cümle duydum.Acayip sevindim!Sanki bir işaret gibiydi. “Şu an” diyor... Yani başka zamanda ulaşılabilirim...Ulaşmak istiyorum. Güzel havadisleri babama da vermek istiyorum. Babacım, senin çok özledim. Gidişinden duyduğum acı bir türlü azalmıyor.İnsan, babasını “aramaya” hep devam ediyor!

10 yorum:

Fulyanna dedi ki...

Allah sabır versin,mekanı cennettir umarım.

Ben de babama çok düşkünüm düşünmesi bile içimi acıtıyor ve adınıza üzgünüm her canlı ölümü tadacak ama insanın içi acıyor yine de :(

ÖZLEMCE dedi ki...

amin..ilk önce nefes bile alamadım içim çok acıyordu.sonrada en büyük hayali beni gelinlikli görmek istiyordu o da oldu.sadece düğünümde konuştu ve yürüdü.sonrası acı.şimdi ise çok büyük özleme dönüştü.annem ve kardeşim emaneti.onlara gözüm gibi bakıyorum.allah kimseye bu acıyı yaşatmasın.iyi bayramlar

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

ben aba acısını bilmiyorum ama kardes acısı ciğerlerimde.

ben de acılmayacagını bile bile sanki cıkacakmış gibi aradım numarasını gözbebeğimin.

zaman her seyin ilacı değil hem dehiç.

allah rahmet eylesin.
günahlarını affetsin.

ÖZLEMCE dedi ki...

aminnn.allah size de sabır versin.zaman sadece özlemlerini artırıyor ..

Aktuelmoda dedi ki...

Çoook tuhaf oldum yazını okuyunca :((( 6 gün sonra 1 yıl olucak ben de babacığımı kanserden kaybedeli :((( ve ne acıdır ki benim babacığım da göremedi beni beyazlar içinde :((Ben de çoook özledim babamı :((( Umarım şimdi cennettedirler.

ÖZLEMCE dedi ki...

aktuelmoda acınız çok yeniymiş.başın sağolsun.özlemleri hiç bitmiyor:((BİTMEYECEK

Yeşim dedi ki...

babamı kanserden kaybedeli tam 5 ay oldu .
içim hala çok acıyor .ölüm hepimizin kapısını bir gün çalıcak ama kanser illeti çok kötü bir hastalık RABBİM düşmanıma bile vermesin Babacığımda hep öyle dua ederdi.
Onu şimdiden çokkkk özledim:((
inşALLAH çektikleri acılar günahlarına kefaret olmuştur.
Mekanları cennet olsun...

ÖZLEMCE dedi ki...

yeşim acın çok yeniymiş.aslında yenisi eskisi olmuyor.illet yakaladığını azap veriyor.ben annem ve kardeşim için onlar babamın emanetleri ayakta durmaya çalışıyorum.babamın istediği gibi olmak için uğraşıyorum.evlerden ırak olsun.başın sağolsun.mekanları cennet olsun.

fisunlahersey dedi ki...

ağladım...

ÖZLEMCE dedi ki...

fisun:(((kıyamam sana.ama seni anlıyorum.