25 Oca 2011

Dostlar ihtiyaç olduğunda göçmen kuşlar gibi sıcağa uçuyor (can yücel)

İlişkilerde tasarrufa gidiyorsun her şeyde olduğu gibi ve gereksiz insanları hay...atından atmak istiyorsun.Yapmacık, inanmadan konuşmak istemiyorum artık. Beni anlamayanlarla konuşmak cümle kirliliği yaratıyor ve hak edenlere saklıyorum enerjimi. İstediğime istediğimi deme özgürlüğüne sahibim, eleştirme hakkını oluşturan... yaşamışlık ve yeterli yaş faktörü artık bende de var.

Ben demiştim sendromunda olanlarla arkadaşlıkları bir kez daha sorguluyorsun. İlişkilerini sadeleştirmeye başlayınca sıra iyi ve kötü gün dostlarını ayıklamaya geliyor. Kötü gün dostlarını belirliyor ve onlara daha çok önem veriyorsun. İyi gün dostu bulmak ne kadar kolaysa kötü gün dostu bulmak bir o kadar zor, biliyorum. Dostlar ihtiyaç olduğunda göçmen kuşlar gibi sıcağa uçuyor ve sadece seninle birlikte sürüden ayrı düşenler kalıyor..

Can Yücel - Olgunlaşmak

2 yorum:

Unknown dedi ki...

iyi gün dostu-kötü gün dostu diye bir ayırım olmaz derdim eskiden..güvenirdim çevremde dost saydığım kişilerin daimi varlığına,sevgisine...gözlerim kapalıymış,açıldı...kötü gün yaşamak gerekiyormuş cidden,Allah kimseye yaşatmasın ama en güzel yanı gerçek sevgiyi,dostluğu öğrendim..bir çok şey götürse de bu dönem hayatımdan asıl önem verdiklerim kaldı yanıma kar..

ÖZLEMCE dedi ki...

sakazen bende öyle derdim.ölümü ve işsizliği yaşayınca gerçek dostlar kaldı.ne kadar da azmış.önceleri üzüldüm.şimdi ise senin dediğin gibi önem verdiklerim ve beni önemseyenler kaldı(eşim,ailem ve birkaç dost)