16 Oca 2011

prof.üstün dökmen

PROF. Üstün DÖKMEN "Yere düsen ekmegin üstüne basan insan görmedim ama yere düse...n insani tekmeleyen çok kisi gördüm" diyor... Saygili olmaktaki kusurlarimizi söyle anlatiyor:

- Birbirimize saygili olma konusunda 3 tip temel hatamiz var...

...Avrupa'da yasayan vatandasimiz, orada yerlere çöp atmiyor ama Kapikule'den girer girmez yerlere tükürmeye, çöp atmaya basliyor. Niye burada böyle yapiyorsun diye soruldugunda, herkes böyle yapiyor diyor. Kendi fikri olmayan insanin duruma göre hareket etmesidir bu.

Ikinci hatamiz, adama göre davranmamiz. Karsimizdaki adam iri yariysa, 'Buyur Abi', diyoruz, ufak tefekse, 'Ne var lan!' diyoruz. Oysa ki, insanlarin onuru birbirine esittir.

Üçüncü hata, keyfimize göre davranmak. Keyfimiz yerindeyse eve girerken 'Merhaba millet' diyoruz, degilse surat asiyoruz. Oysa keyfimiz yerinde olsun olmasin insanlara saygili davranmak zorundayiz.

Diyorum ki, yerdeki ekmege saygili olma konusunda ülkemde mutabakat var, kimse basamaz, ayagiyla dürtüklemez ya da öper, koyar bir kenara.

Ekmek nimettir kabul, peki insan nimet degil mi?

6 yorum:

allsocute dedi ki...

cok seviyorum Ustun hocayi.

Unknown dedi ki...

Ne kadar doğru ve yerinde tespitler bunlar..
Durup düşündüm de hakikaten öyle,çoğu kez lafta kalıyor herşey..
Kendi adıma üzerime düşenleri daha bilinçli bir şekilde yapmaya çalışacağım :)
Çok teşekkürler özlemciğim paylaşım için..
sevgilerimle...

ÖZLEMCE dedi ki...

@all so cute ve zelahacım önceden çalıştığım firmanın yıllık toplantısına üstün hoca gelmişti.2 saatlik konuşmanın sonunda kitaplarını imzalayacaktı.ilk önce protokol imzalattı.en önde olunca sıraya girmediler.sonra sıra çalışanlara gelince hocam yemeğe gidelim dediler.uçağınız kalkacak dediler.hoca orda bu kişiler beni 2 saat dinlediler sizin gibi onların kitaplarını imzalayacağım dedi.yönetim bozuldu.uçak kaçarsa otobüsle giderim dedi.herkesin kitabını imzaladı.toplantı 5 yıldızlı oteldeydi.self servisti.restorantın ortasına masa hazırlatmışlar.her kişiye bir garson düşüyordu.hoca yine herkes gibi sıraya gireceğim dedi.baktım yönetimde sırada.ve hoca çalışanların yanında yemek dedi.üstün hoca 2 saat boşuna konuşmuştu yönetim çalışanlarına.üstün hoca anlattıklarını uygulayan kişiydi.tabi ki anlayana

elif'in damlası dedi ki...

bak buda güzelmiş.küçük şeyler kitabını okumuştum bır zamanlarr.

ÖZLEMCE dedi ki...

elif'nin damlası yazdığı bütün kitaplarını okudum.tavsiye ederim.hayat beni yorduğunda özellikle okuyorumm

Unknown dedi ki...

üstün beyin bir söyleşisinde bulunmuştum bildiğimiz gördüğümüz ama sıradanlaşmış şeylere o tatlı ses tonu ve gülen yüzü ile dikkat çekmeyi o kadar güzel başarıyorki evet ekmek nimet ama insanlarda istesekte istemesekte büyük insan küçük insan durumunu yaşıyoruz :( paran varsa büyüksün yoksa det öğ kaka :(
Çalış Köleee